maanantai 27. elokuuta 2012

Ruotsinlappalaiset paimentaa

http://ruotsinlapparit.kuvat.fi/kuvat/Rlk-lammaspaimenet/7.jpg

Eilen olimme ruotsinlapinkoiraporukalla Oulun lähellä Kiimingissä kokeilemassa lampaiden paimennusta. Vietimme helteisen ja työntäyteisen mukavan päivän Runtin tilalla. Voin suositella lämpimästi muillekkin. Opetus oli asiantuntevaa ja meistä asiakkaista huolehdittiin hyvin.

Yllä olevassa linkissä on Kaisan ottamia kuvia tapahtumasta. Lisää kuvia ja myös videoita löytyy ainakin fb:sta.

Ruotsinlapinkoiria oli mukana 8, joista 7 paimensi. Maskottina oli myös pari lunnia, jotka saivat tyytyä seuraamaan touhua sivusta.

Olimme ensin päivällä isolla niityllä jonne mentiin tien ylitse. Lampaat haettiin aina tallista ja vietiin sinne koiran kanssa. Lampaita vaihdettiin usein päivän mittaan, etteivät rasittuneet liikaa.

Koirat kävivät kokeilemassa vuorotellen paimennusta. Osalla oli kokemusta ja osa oli ensi kertaa ja ainakaan Helle ei ollut lapaita aiemmin nähnytkään. Kun lapaat tuotiin takaisin, tuli toinen koira aina kaveriksi, etteivät karkaa. Olivat muuten kovia karkaamaan talliin!

Illemmalla olimme sitten aitauksessa. Siellä oli kulku kahdesta portista ja lisäksi lampaat ajettiin kahdesta muovilaatikosta tehdyn "portin" läpi. Se ei ollut kovin helppoa. Eri koirilla oli eri määrä lampaita. Lisäksi koiran oli pakko pystyä istumaan tai makaamaan portin edessä ihan rauhassa käskytä. Tehtävä alkoi ja päättyi kuten ensimmäinenkin, eli ensin lampaat haettiin tallista ja lopuksi ne vietiin sinne takaisin.

KIITOS kaikille mukavasta päivästä!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti